SPORTSCHOOL MILDER DUIVEN

 Jiu-jitsu (vanaf 7 jaar/volwassenen)

Veel vechtsporten zijn geschikt om jezelf te verdedigen. Jiu-jitsu in het bijzonder is door zijn grote verscheidenheid aan technieken is het zeer geschikt als zelfverdediging. Binnen het Jiu-jitsu leer je jezelf te verdedigen tegen ongewapende en gewapende aanvallen. Jiu-jitsu betekent “zachte kunst”.

 

      

 

Het Jiu-jitsu combineert bepaalde bewegingsprincipes tot een effectief middel om de energie van de tegenstander in iedere aanvalssituatie te neutraliseren en in een tegenaanval tegen hemzelf aan te wenden door toepassing van voor de situatie geschikte technieken.

Het Jiu-jitsu kent vele gevarieerde bewegingsvormen welke voorkomen in zowel het Judo (contact situaties, trekken, duwen, werpen, klemmen, wurgingen), het aikido (aanvallen ontwijken of doorvoeren), het Karate (explosief toepassen van schop-, slag- en stoottechnieken). Denk daarbij ook aan bevrijdings-technieken op bijvoorbeeld: wurgingen, omvattingen en pakkingen. Of verdedigingen op gewapende aanvallen met mes en stok. Maar ook verdedigingen tegen schoppen en stoten behoren tot de Jiu-jitsu technieken. Niet alleen het verdedigen maar ook het toepassen van de genoemde technieken op een tegenstander zijn een onderdeel van Jiu-jitsu.

Met deze technieken is het mogelijk een aanvaller onschadelijk te maken en te controleren. Men heeft een middel in handen dat in aanzienlijke mate is te doseren. Deze bewegingstechnieken worden gecombineerd tot effectieve verdedigingen in diverse aanvalssituaties (zowel ongewapend als gewapend). Doordat de Jiu-jitsuka zich ook al deze technieken eigen moet maken is het Jiu-jitsu de meest complete vecht/zelfverdedigingssport.

 

Sportschool Milder Duiven - 06-43231100 | sportschoolmilder@gmail.com
google92d4b03970ff6755.html