SPORTSCHOOL MILDER DUIVEN

Judo (vanaf 4 jaar)

Judo is een sport voor iedereen. Voor jong en oud en voor zowel meisjes als jongens. Duizenden judoka's beoefenen in de recreatieve sfeer met veel enthousiasme de judosport. Daarnaast is judo ook een Olympische wedstrijdsport. Een judoka gebruikt de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren. Judo werd door Jigoro Kano (1860-1938) ontwikkeld vanuit de traditionele Japanse vechtkunst Jiu-Jitsu.

         

 

         

Voor de pedagoog Kano was Judo niet zomaar een sport. Hij beschouwde het vooral als een opvoedkundige methode. Door Judo leer je positief omgaan met agressie. Judo is bovendien beschaafd. Zonder je tegenstander te blesseren, leer je hem of haar te overmeesteren. Een van de belangrijkste uitspraken van Jigoro Kano luidt: 'Judo kun je alleen maar leren door het te doen!' De geschiedenis leert ons dat men zich altijd weerbaar maakte door lichaam en geest te trainen. De mens zocht de meest doelmatige manier en bedacht daarbij hulpmiddelen zoals zwaard, boog, mes en later vuurwapens .

Wij mogen als burgers nu gelukkig geen wapens meer dragen, toch merken wij dat er nog steeds sprake is van een ononderbroken reeks geweldplegingen om ons heen. Dagelijks lezen we over aanrandingen, verkrachtingen, berovingen. In deze tijd zijn wij minder bang voor de natuur, het dier, dan voor onze medemens. Het is dan ook geen wonder dat er steeds meer behoefte is aan het leren van zelfverdedigingtechnieken.

 

 

 

Sportschool Milder Duiven - 06-43231100 | sportschoolmilder@gmail.com
google92d4b03970ff6755.html